2015. szeptember 18., péntek

Modigliani szelet (Saját recept)

Ez az a sütemény, amivel elkezdtem az ételek, illetve sütemények fotózását.:-)  Nem tudtam, mit süssek, volt itthon meggy, túró, gondoltam, valami meggyes-túrósat kellene összehozni, de valami kakaós is kellene hozzá. :-) Amikor kész lett és a legkisebb fiam meglátta, azt mondta, hogy olyan szép, mint egy festmény.:-)  Így lett a neve Modigliani szelet, a híres festő  után. :.-D  A kép minősége nem annyira  jó, mert még a régi fényképezős telefonommal készítettem, de a sütemény nagyon finom lett, ezért most leírom a receptjét. :-)

Hozzávalók:

Kakaós piskóta:

6 tojás
6 ek. cukor
4 ek. liszt
1 kk. sütőpor
3 ek. kakaópor 

Sárga piskóta:

3 tojás
3 ek.cukor
3 ek, liszt
1 mk. sütőpor

Csokis krém:

25 dkg vaj, vagy margarin
35 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
1/2 cs. vaníliás pudingpor
2,5 dl tej

Túrókrém:

25 dkg túró
15 dkg  porcukor
20 dkg vaj, vagy margarin
1/2 cs. vaníliás pudingpor
2 dl tej

1 kg  meggy, kimagozva,  vagy  1 üveg meggybefőtt 

A hozzávalókból sütök egy 6 tojásos kakaós és egy 3 tojásos sárga piskótát, egy 30X35 cm-es tepsiben.  A tojásokat  egyben verem fel a cukorral, majd hozzákeverem a sütőporral, illetve kakaóporral elkevert lisztet. Előmelegített sütőben, tűpróbáig sütöm. A kakaós piskótát lapjában kettévágom.  Elkészítem a krémeket. A kakaós krémhez, a vajat, vagy margarint kikeverem a porcukorral, hozzáadom a pudingporból és tejből főzött kihűtött pudingot, majd belekeverem a kakaóport, együtt jól kihabosítom. A túrókrémhez a vajat vagy margarint kikeverem a porcukorral, hozzáadom az áttört túrót, és a tejből, pudingporból főzött, kihűtött pudingot, ezt is jól kihabosítom. Ezután következik a sütemény összeállítása. Alulra kerül egy kakaós piskótalap. Erre jön a túrókrém 2/3-ad része, amit kirakok meggyel, kb. annak is  a 2/3-át teszem rá a többi a tetejére kerül díszítésnek. A meggyet jól belenyomkodom a túrós krémbe. Ráteszem a sárga piskótalapot, erre kenem a kakaós krém 2/3-ad részét, majd következik a másik kakaós piskótalap. A tetejére rakom kanállal a maradék kakaós és túrós krémet, majd márványosan összekeverve elsimítom és rárakom a tetejére maradék meggyet. Érdemes egy éjszakát a hűtőben tartani és utána felszeletelni. 

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése