2015. szeptember 26., szombat

Rántott csirkecomb steak burgonyával friss salátával

Fiam nagyon szereti a csomagolt, friss, ropogós vegyes salátákat, amik már meg vannak tisztítva, fel vannak darabolva, konyhakészek. Ezt mindig Ő készíti el az ebédhez, így volt ez ma is. :-) Joghurtos, fokhagymás öntetet csinált hozzá, paradicsommal dúsította. Én pedig elkészítettem az imádott rántott csirkecombot és most steak burgonyát sütöttem hozzá. Finom ebéd volt.:-)  








Hozzávalók:

4 felső csirkecomb

liszt
tojás
prézli
zsír a sütéshez

1 kg krumpli 

burgonyafűszer
olívaolaj

1 cs. friss, darabolt saláta
2 paradicsom  
3 dl joghurt
2 cikk fokhagyma

bors

A csirkecombok bőrét lehúzom, sózom. Szokásos módon lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom, bő zsiradékban, fedő alatt, tartalék lángon,  gyakran forgatva, szép pirosra sütöm.  A krumplikat héjában megfőzöm, négyfelé vágom, sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, meglocsolom olívaolajjal, majd megsózom, megszórom sült krumpli fűszerrel és előmelegített sütőben szép aranysárgára sütöm.  Tálaláskor a tányérra halmozom a salátát, amit leöntök a joghurttal, amit előtte sózok, borsozok és belepréselem a fokhagymát is. Kiegészítem még  a salátát paradicsommal. Mellé rakom a húst és a steak burgonyát. 


A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése