2015. szeptember 19., szombat

Rántott gombafejek és csirke

Szeretem a gombát, mindenféle változatban. Rántva is nagyon finom, amikor gombafejet rántok,  a lábait levesbe teszem. Persze, szoktam mellette  még húst is rántani, hogy laktatóbb legyen az ebéd. :-) 




Hozzávalók:

2 csirkecomb, kettévágva
4 csirkeszárny
16 gombafej

liszt
tojás
prézli
zsír, vagy olaj a sütéshez

A húsdarabokat besózom, de a gombafejeket nem szoktam, csak a tányéron, mert akkor levet enged és összefonnyad. Szokásos módon, lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom és bő zsiradékban sütöm. Köretnek a rántott gombához legjobban a rizst szeretem, de jó mással is. Saláta, savanyúság kell mellé, de aki szereti tartárt is adhat hozzá. 

A képre kattintva nagyobban is látható!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése