2015. szeptember 3., csütörtök

Sóskaszósz főtt hússal és tükörtojással

Fiam többek közt a sóskaszószt sem eszi meg, amit én viszont kifejezetten imádok.  Ma késztettem magamnak a húslevesben főtt  hús mellé és persze a tükörtojás sem hiányozhatott róla, mert azzal az igazi. :-) A szintén a levesben főtt krumpli volt  hozzá a köret. 



Hozzávalók:

1/2 kg mélyhűtött sóska
1 ek. zsír
2 dl tejföl
1  ek.  liszt

cukor

levesben főtt hús
levesben főtt krumpli
tojás
zsír a sütéshez

A sóskát kiengedem, majd  egy lábosban felmelegítem a zsírt, ráteszem a sóskát, megsózom és főzöm addig, amíg a levét elfövi. Ekkor a tejfölből, lisztből habarást készítek(turmixgépben szoktam, egy kevés vízzel), a sóskához öntöm, teszek bele ízlés szerint cukrot, jól összeforralom. A tojást szokásos módon, zsírban megsütöm tükörtojásnak.  A tányéron a középre helyezem  a húslevesben főtt krumplit, amelyet kockára vágok, mellé szedem a főtt húst, megsózom mindkettőt, bőségesen teszek mellé sóskaszószt, tetejére helyezem a tükörtojást. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése