2015. szeptember 27., vasárnap

Töltött dagadó krumplipürével




Mivel tegnap megvolt a hétvégi rántott husi, ma dagadót töltöttem. :-) Holnap fiam is tud vinni belőle a munkahelyére ebédre és marad nekem is. Nagyon finom lett, én főleg  a tölteléket szeretem. :-) 








Hozzávalók:

1,2 kg-os dagadó(lágya)
5 db szikkadt  zsömle
5 tojás
1 nagy fej hagyma
1 ek. zsír
kevés tej
3 gerezd fokhagyma

bors
1 nagy csokor petrezselyemzöld

25 dkg zsír 

1 kg krumpli
3 dkg vaj, vagy margarin
kevés tej


A húst sózom, borsozom. Elkészítem a tölteléket. A szikkadt zsömléket kockára vágom a tojásokat felverem és ráöntöm, jól elkeverem. Ezután meglocsolom kevés tejjel, jól összedolgozom. Hozzáteszem a zsíron megpirított kockázott hagymát és belepréselem a fokhagymát is. Sóval, borssal ízesítem, majd belekeverem az aprított petrezselyemzöldet. Megtöltöm a felszúrt dagadót, végét hústűvel megtűzöm. Tepsibe teszem a zsírt, ráfektetem a húst, öntök alá 3 dl vizet. Mindig locsolgatva,  közepes hőmérsékleten 2 órán át  sütöm, a vizet pótolom. A végén, amikor már puha a hús, zsírjára sütöm és kicsit rápirítok. A krumplit megfőzöm, összetöröm, vajjal, tejjel pürét készítek belőle, ezzel tálalom a töltött húst. Savanyúságot adok mellé. 

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése