2015. szeptember 30., szerda

Villásreggeli

Az az igazság, hogy mivel rendszeresen főzök-sütök, nincs  kedvem reggelire is pepecselni, legtöbbször "bekapok"  pár falatot, ami általában kifli, zsömle, hozzá felvágott, szalámi, sajt, vaj. A margarint utálom! Ma eszembe jutott, hogy régen a szüleim milyen gyakran készítettek villásreggelit, és komótosan megreggeliztünk, hozzá gőzölgő kakaót, tejeskávét, teát ittunk. Legjobban a dinsztelt hagymát imádtam, a szalonna és a sült tojás mellett. :-) Ma reggel megcsináltam,  kicsit már "modernebbül", korpás kiflit ettem hozzá és paradicsomot, paprikát. :.-) Persze a forró, gőzölgő kávé most sem hiányozhatott mellőle. :-) 




Hozzávalók:

1 személyre

2 vékony szelet húsos szalonna
1 kisebb fej hagyma
4-5 karika kolbász 
1 tojás
paradicsom
paprika(nálam erős volt)

tejeskávé 

A húsos szalonnát bevagdosom, egy teflon serpenyőben  kisütöm a zsírját, amikor már pörcösre sült kiveszem, tányérra teszem, majd kiöntöm a zsír nagy részét egy másik edénybe. Keveset hagyok benne, erre teszem a vékonyra szeletelt hagymát, sózom és megdinsztelem. Amikor puha, a  szalonna mellé szedem. Teszek egy pici zsírt a serpenyőbe, ráteszem a karikára vágott kolbászt, mindkét oldalát megsütöm kicsit, ráöntöm a  felvert tojást, amit picit sózok. Nem kell nagyon, mert a kolbász sós. Amikor a kolbászos tojás is megsült ezt is a tányérra teszem.  Paradicsommal, paprikával eszem, hozzá tea, kakaó, vagy tejeskávé illik. 


A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése