2015. október 24., szombat

Almás-mazsolás galette vaníliafagyival

Egy videón láttam az almás galette készítését,  amire még forrón vanília fagyit tettek. :-) Ma  elkészítettem, de mi megvártuk, amíg kicsit kihűlt és csak utána tettük rá a fagyit. Nagyon finom! :-) 










Hozzávalók:

20 dkg liszt
10 dkg vaj, vagy margarin
5 dkg porcukor
1 tojás

3 alma
fél marék mazsola
1 tk. fahéj
2-3 ek citromlé
2 ek. cukor
kevés tejszín 
cukor  a szóráshoz
3 dkg vaj a tetejére 

A lisztet elmorzsolom a vajjal, vagy margarinnal, hozzáteszem a porcukrot és a tojással összegyúrom. Hűtőbe teszem fél órára.  Az almát megpucolom, vékony szeletekre vágom, egy tálba teszem, meglocsolom citromlével, beleszórom a mazsolát a cukrot, a fahéjat  és elkeverem. A tésztát kör alakúra nyújtom, egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, a közepére halmozom a tölteléket, széleit felhajtom, összecsippentem. A szélét megkenem tejszínnel és megszórom cukorral, de ez el is maradhat. A töltelék  tetejére darabolom a vajat,  előmelegített sütőbe teszem, közepes hőmérsékleten sütöm amíg a széle barnulni kezd. Úgy szeletelem, mint egy tortát, vanília fagyival tálalom.

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése