2015. október 10., szombat

Aszalt szilvás töltelékkel töltött csirkecomb


 Az aszalt szilvát mákos süteményekbe nagyon szeretem, de  tettem már csirkecomb töltelékébe  is . :-) Érdemes kipróbálni, nagyon finom.:-)




Hozzávalók:

4 egész csirkecomb

4 zsömle
 tej
1 kis fej hagyma
2 ek. olaj 
2 tojás
10 dkg aszalt szilva
1/2 kk. fahéj
1/2 kk.  őrölt szegfűszeg
1 cs. petrezselyemzöld
1 mk. bors

kevés zsemlemorzsa
15 dkg zsír
víz

A csirkecombokat besózom, elkészítem a tölteléket. A zsömléket tejbe áztatom, kinyomkodom, hozzáteszem kockára vágott és az olajon világosra pirított hagymát, a felvert tojásokat, az apróra vágott asztalt szilvát, a fűszereket és sózom. Belekeverem az aprított petrezselyemzöldet is.  Jól összekeverem és ha hígnak találom, szórok bele 1-2 evőkanál morzsát. A tölteléket a csirkecomb bőre alá töltöm és tepsibe rakom. Teszek mellé zsírt, öntök alá vizet és közepes hőmérsékleten, mindig locsolgatva ropogósra sütöm.  Petrezselymes krumplival és szilvabefőttel tálalom. 

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése