2015. október 15., csütörtök

Füstölt csülök pékné módra

A füstölt csülköt főleg  bablevesben  szeretjük,  de szoktam pékné módra is készíteni. Persze, akkor is meg kell főzni, így a levében főzhetünk bab vagy krumplilevest. :-) 




Hozzávalók:

1 füstölt csülök
4 gerezd fokhagyma
2  babérlevél
1,5  kg krumpli
4 fej hagyma

bors
25 dkg füstölt, húsos szalonna

A csülköt a fokhagymával és a babérlevéllel puhára főzöm. A krumplit és a hagymákat cikkekre vágom és egy tepsibe rakom. Megszórom sóval, borssal közepére helyezem a csülköt, köré rakom a szeletekre vágott és bevagdalt szalonnát. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 1 órán át sütöm. A szalonnát időnként megforgatom.  Csalamádé, vagy bármilyen savanyúság illik hozzá. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése