Ünnepi alkalmakra gyakran sütök töltött csirkecombot, nagyon mutatós, finom, laktató és mindenki szereti. :-) Szoktam
májas és gombás tölteléket is készíteni, de csináltam már együtt is,
nagyon finom lett. Lényeg, hogy mindig rengeteg petrezselyemzöldet
teszek bele, attól nagyon finom. :-)
Hozzávalók:
8 egész csirkecomb
30 dkg gomba
4 csirkemáj
8 szikkadt zsömle
4 tojás
2 ek. zsír
1 nagy fej hagyma
nagy csokor petrezselyemzöld
bors
majoránna
só
20 dkg zsír a sütéshez
Elkészítem
a tölteléket. A gombát felszeletelem, a csirkemájat éles késsel elkaparom. A hagymát apróra vágva
megpirítom a zsíron, ráteszem a gombát, sózom, borsozom, pár percig
pirítom. Kicsi levet enged, megvárom amíg azt elfövi, ekkor adom hozzá a májat, addig sütöm amíg kifehéredik. Leveszem a tűről, majd hozzáteszem az
áztatott, kinyomkodott zsömléket, a tojásokat, fűszerezem sóval,
borssal és az aprított petrezselyemzölddel, az
egészet jól összekeverem. Ha túl híg a töltelék, teszek hozzá 1-2 kanál
zsemlemorzsát. A húsokat sózom, borsozom, bedörzsölöm majoránnával és a
bőre alá betöltöm a gombás-májas tölteléket. Egy tepsibe teszek 20-25 dkg
zsírt, ráteszem a combokat, öntök alá kevés vizet és folyamatosan
locsolgatva, közepes lángon sütöm, amíg szép piros, ropogós lesz a bőre. Köretnek legjobb hozzá a krumplipüré és befőtt, vagy savanyúság is illik hozzá.
A képre kattintva nagyobban is látható!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése