2015. október 8., csütörtök

Gombás-májas töltelékkel töltött csirkecomb

Ünnepi alkalmakra gyakran sütök töltött csirkecombot, nagyon mutatós, finom, laktató és mindenki szereti. :-) Szoktam májas és gombás tölteléket is készíteni, de csináltam már együtt is, nagyon finom lett. Lényeg, hogy mindig rengeteg petrezselyemzöldet teszek bele, attól nagyon finom. :-)







Hozzávalók:

8 egész csirkecomb
30 dkg gomba
4 csirkemáj
8 szikkadt zsömle
4 tojás
 2 ek. zsír
1 nagy fej hagyma
nagy csokor petrezselyemzöld
bors

majoránna

20 dkg zsír a sütéshez

Elkészítem a tölteléket. A gombát felszeletelem, a csirkemájat éles késsel elkaparom. A hagymát apróra vágva megpirítom a zsíron, ráteszem a gombát, sózom, borsozom, pár percig pirítom. Kicsi levet enged, megvárom amíg azt elfövi, ekkor adom hozzá a májat, addig sütöm amíg kifehéredik. Leveszem a tűről, majd hozzáteszem az áztatott, kinyomkodott zsömléket, a tojásokat, fűszerezem sóval, borssal és az aprított  petrezselyemzölddel, az egészet jól összekeverem. Ha túl híg a töltelék, teszek hozzá 1-2 kanál zsemlemorzsát. A húsokat sózom, borsozom, bedörzsölöm majoránnával és a bőre alá betöltöm a gombás-májas  tölteléket. Egy tepsibe teszek  20-25 dkg  zsírt, ráteszem a combokat, öntök alá kevés vizet és folyamatosan locsolgatva, közepes lángon sütöm, amíg szép piros, ropogós lesz a bőre. Köretnek legjobb  hozzá a krumplipüré és befőtt, vagy savanyúság is illik hozzá. 


A képre kattintva nagyobban is látható!
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése