2015. október 5., hétfő

Húsleves csirkelábbal

Nagyon szeretem a csontos csirkehúst, főleg levesben és lehet, hogy sokak számára furcsa, de a csirkelábat is imádom. :-)





Hozzávalók:

1 kg  csirkeaprólék( láb, far-hát, nyak, máj, zúza)
2 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1 kis zeller
1 kis karalábé
1 krumpli
1 hagyma
zeller és petrezselyemzöld 

szemes bors
szerecsendió
gyömbér

fokhagyma
kevés ételízesítő


Az aprólékot jól kiáztatom, hogy ne legyen véres, hideg vízbe felteszem főni, nagy lángra. Amikor felforrt, a  habot leszedem, belerakom a darabolt zöldségeket, majd a fűszereket és lassú tűzön, gyöngyözve főzöm. Amikor puha  a hús, kész van. Miután leszállt a leves leszűröm és a főtt hússal,  zöldségekkel tálalom. 


A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése