2015. október 20., kedd

Kakaós kalács

A mákos kalács mellett nagy kedvenc nálunk a kakaós kalács, sőt a háromból 2 fiam ezt még jobban is szereti. :-)  Szerintem jobb, mint a kakaós csiga, mert így puhább marad a tészta, felcsavart rúdban sütöm meg és azután vágom fel. 






Hozzávalók:

50 dkg liszt  
3 dkg élesztő
1,5  dl langyos, cukros tej  
2 tojás sárgája  
10 dkg cukor  
5 dkg vaj, vagy margarin
 3-4 dl langyos tej 10 dkg kakaópor  
25 dkg cukor 10 dkg vaj, vagy margarin felolvasztva 1 tojássárga a kenéshez


Az élesztőt felfuttatom a langyos tejben.  A lisztben elmorzsolom a vajat, vagy margarint, hozzáadom a tojássárgákat, a cukrot, a  felfuttatott élesztőt, majd annyi langyos tejet, hogy közepesen lágy tésztát kapjak.
Géppel jól kidagasztom, duplájára kelesztem. Amikor megkelt, 3 részre osztom, kinyújtom és megkenem olvasztott vajjal, vagy margarinnal. Megszórom a cukor és a kakaópor keverékével, f
eltekerem, végeit benyomkodom, zsírozott nagy tepsibe rakom, egymás mellé és még 20 percig  a tepsiben is kelesztem. Megkenem tojássárgával és előmelegített sütőben  világosbarnára sütöm




A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése