2015. október 10., szombat

Karfiolleves húsgombóccal

Fiam imádja a karfiollevest és a húsgombóclevest is, abban viszont nincs karfiol. :-)  Most kitalálta, hogy főzzek karfiollevest, de legyen benne olyan húsgombóc, mint a húsgombóclevesben szokott. :-) Megfőztem, isteni lett. :-) Mivel a karfiol hamar megfő, csak a végén tettem bele, a húsgombócnak kellett egy kis idő, kb 1 óra.  :-) 








 Hozzávalók:

Húsgombóchoz:


 20 dkg darált csirkemell
 2 púpozott ek. rizs
1 ek. liszt
1 kis fej hagyma lereszelve
1 tojás
só 

bors

1 kis fej karfiol
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1/2  zeller
1/2  karalábé
1 nagyobb krumpli
1  paradicsom
1 paprika
1 fej hagyma
petrezselyemzöld

bors
ételízesítő
 
 2 dl tejföl
1/2 l tej

Elkészítem a húsgombóc alapot. A darált húshoz reszelem a hagymát(vagy aprítógépben együtt darálom le), hozzáadom a rizst, a tojást, 1 kanál lisztet, fűszerezem sóval, borssal.  A sárgarépát és petrezselyemgyökeret karikára vágom,  a zellert és a karalábét kockára és felteszem főni másfél liter víz és fél liter tej keverékében. Beleteszem a paradicsomot, a paprikát és a hagymát is egészben.  Sózom, borsozom, teszek bele ételízesítőt.  Amikor felforrt(vigyázni kell, hogy a tej miatt ki ne fusson), a masszából gombócokat formálok és belerakom. Szép lassan főzöm. Amikor a gombócok már majdnem puhák hozzáteszem a  krumplit és amikor már az is majdnem megfőtt,  legvégén a karfiolt. Ekkor szórom bele az aprított petrezselyemzöldet is.  Amikor a karfiol is megfőtt, nem kell nagyon puhának lennie, a tejfölt simára keverem egy kis tálban, szedek rá a levesből, elkeverem, majd visszaöntöm és együtt jól összeforralom. Ekkor még sózom, borsozom, ha kell. 


A képre kattintva nagyobban is látható! 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése