2015. október 10., szombat

Kaszinótojás franciasalátával

Szeretjük a franciasalátát, egy kaszinótojással nagyon finom reggeli tud lenni. Pláne egy kis sonkával kiegészítve. :-) Szoktam csinálni májas és halas tölteléket, azok a legnépszerűbbek nálunk. 





Hozzávalók:

Franciasalátához:


2 sárgarépa
25 dkg borsó(mélyhűtött is jó)
3 főtt tojás
2 alma
4 csemegeuborka

3 dl  majonéz
2 dl tejföl



 Kaszinótojáshoz:

4 tojás
5 dkg vaj
1/2 hagyma
1 májkrém

bors

Elkészítem a franciasalátát.  A sárgarépát kockára vágom, megfőzöm, a borsót is főzöm pár percig. Egy tálban összekeverem őket, hozzáadom a szintén kockára vágott almát, csemegeuborkát, a főtt tojás sárgáját, a fehérjét  kockára vágva teszem bele. Az egészet  megsózom, leöntöm a majonéz és a tejföl keverékével.  Hagyok annyit, ami  a kaszinótojásokat bevonja. A kaszinótojásokhoz keménye főzöm a tojásokat, sárgáját kikaparom, kikeverem a vajjal és  a májkrémmel, hozzáadom a reszelt hagymát, sózom, borsozom. Visszatöltöm a tojásokba, a franciasalátára helyezem és leöntöm tartármártással.  Sonkával, pirított kifliivel tálalom. 

A képre kattintva nagyobban is látható. :-)  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése