2015. október 29., csütörtök

Kétszer sült túrós palacsinta meggydzsemmel

Szokott maradni a palacsintából , amikor sokat sütök, persze  a hűtőben másnapra megdermed és már a mikrózva sem az igazi. Ennek orvoslására találtam ki az alábbi módszert. Nagyon finom, ízletes palacsintát kapunk, tudom ajánlani mindenkinek! :-) Persze el lehet készíteni friss palacsintából is, de egy kicsit szikkadtból még jobb. :-) 











Hozzávalók:

6 db  palacsinta( előző napról megmaradt)
25 dkg túró
5 dkg cukor
3 dkg mazsola
1 tojássárga
1 vaníliás cukor

 Öntethez:

1 tojássárga
2 vaníliás cukor
5 dkg cukor
2,5  dl tej

meggydzsem
vaníliás porcukor a szóráshoz 

A túrót jól áttöröm, összekeverem a cukrokkal, mazsolával, tojássárgával. A palacsintákat megtöltöm a túróval, feltekerem,  mindegyiket kettévágom és egy lapos jénaiba rakom. A tojássárgát kikeverem a cukorral, vaníliás cukorral és felengedem a tejjel. Ezzel meglocsolom a palacsintákat, mindet ráöntöm, mert majd be fogja szívni. Előmelegített sütőbe teszem és közepes hőmérsékleten sütöm, kb 15 percig. Ezalatt mind beszívja a tojásos, cukros, vaníliás tejet és a teteje szép pirosra megsül. Meggydzsemmel leöntve és vaníliás porcukorral meghintve tálalom. 

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése