2015. október 27., kedd

Kukoricakrém-leves kolbászchipsszel és chilipehellyel

Ma egy gyors levest főztem magamnak, imádom a kukoricát, minden formában. Krémleves készült, egy kicsit felturbózva. :-) 





Hozzávalók:

2 személyre

30 dkg morzsolt kukorica(mélyhűtött)
1 zöldségleveskocka
2 tk. ételízesítő
1 fej hagyma
1 tk. vaj

bors
1 dl tejföl
10 szelet hajszálvékony  kolbász(nálam Gyulai vastagkolbász volt)
chilipehely
nagyon pici zsír

A kukoricát sós vízben puhára főzöm. A hagymát kockára vágva átfuttatom a vajon, sózom, majd azt is puhára párolom, összekeverem a kukoricával. A zöldségleveskockát megfőzöm 2 dl vízben az ételízesítővel, majd a hagymás kukoricát felengedve vele, leturmixolom.  Átszűröm, hogy a kukorica héja kikerüljön belőle, majd a tejföllel összeforralom. Borssal ízesítem. A nagyon  vékony kolbász karikákat kevés zsíron ropogósra sütöm, ezt teszem a tetejére, megszórom chilipehellyel, amit fogyasztáskor belekeverek.

A képre kattintva nagyobban is látható! 



 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése