2015. október 5., hétfő

Mustáros tarja krumplival és hagymával sütve

Mivel fiam hétköznap itthonról visz ebédet a munkahelyére, vagy a vasárnapi maradékból szokott hétfőn vinni, vagy szombaton duplán főzök és abból visz, meg persze így akkor  már nekem is megvan a hétfői ebéd. :-) A hétvégi húslevesből maradt mára is,  szombaton pedig külön mustáros tarját sütöttem mára, de most nem frissensültnek, hanem tepsiben és krumplival, hogy melegíthető legyen ma. 






Hozzávalók:

4 szelet tarja
4 ek. mustár
1 kis fej hagyma

bors
liszt
zsír a sütéshez

1/2  kg krumpli 
2 nagy  fej hagyma

25 dkg húsos szalonna

A hússzeleteket kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom(sózni csak óvatosan, mert a mustár sós), a hagymát a mustárba reszelem és megkenem vele a hússzeletek mindkét oldalát. Lisztbe mártom és forró zsíron, mindkét oldalát 3-3 percig sütöm. A krumplit karikára vágom és megfőzöm, de nem kell puhára, mert még sülni fog. Egy tepsi aljára vágok pár kocka húsos szalonnát, rárakom a krumpli felét. Picit sózom, erre jön az egyik hagyma vékony karikára szelve, ezt is megsózom kicsit, majd  enyhén meglocsolom pecsenyezsírral. Rárakom a mustáros hússzeleteket, erre kerül a másik szeletelt hagyma és végül a krumpli másik fele. Ezeket is sózom persze és meglocsolom kevés húszsírral.  Végül a tetejére rakok szeletelt húsos szalonnát és előmelegített sütőben, alacsony hőmérsékleten kb. 1 órán át sütöm. 


A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése