2015. október 30., péntek

Pulyka szoté cukkinis tócsnin tálalva

Október végén, november elején elárasztja a boltokat  a pulykahús.:-) Én kimondottan csak a mellét szeretem(meg a zúzát), de azért megeszem az összes többi alkatrészét is. :-)  Fiam viszont nagyon szereti a combot, szárnyat is, így bevásároltunk belőle. A mai ebéd már abból készült, holnap pedig leves lesz pulykából. :-) Kicsit pepecselős volt az elkészítése, de megérte, mert isteni finom lett! :-)











Hozzávalók:

Pulyka szotéhoz:

50 dkg filézett pulykacomb
30 dkg pulykamáj
15 dkg borsó(mélyhűtött)
15 dkg kukorica(mélyhűtött)
15 dkg gomba
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kápia paprika
majoránna
őrölt kömény

bors
4 ek. olaj

Tócsni:

2  nagy krumpli
1 cukkini 
4-5 gerezd fokhagyma
2 tojás

bors
petrezselyemzöldje
3 ek. liszt
1 ek. zsemlemorzsa

A pulyahúst kis kockákra vágom.  2 ek. olajon megpirítom a kockára vágott hagymát, ráteszem a préselt fokhagymát is, majd a húst minden oldalon körbepirítom rajta. Sózom, borsozom, teszek bele egy kis őrölt köményt is, pici vizet aláöntve fedő alatt párolom. Amikor már majdnem puha hozzáteszem a borsót, a kukoricát, a felszeletelt  gombát, a csíkokra vágott kápia paprikát és együtt párolom még kb. 10 percig.  Közben a kockára vágott pulykamájat 2 ek. olajon megpirítom, megszórom borssal, majoránnával. Amikor a zöldségek is puhák, hozzákeverem a májat és még együtt is forralom pár percig. 

A cukkinis  tócsnihoz nagy lyukú reszelőn  lereszelem a krumplit és a cukkinit, belepréselem a fokhagymát, hozzáteszem a tojásokat, sózom, borsozom. Teszek hozzá kevés lisztet, zsemlemorzsát, belekeverem az apróra vágott petrezselyemzöldet. Egy kivajazott kis tepsit megszórok zsemlerozsával, belesimítom a masszát és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütöm kb. 20-25 percig. Amikor megsült, kockákra vágom és arra szedve tálalom  a pulyka szotét. 

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése