2015. október 31., szombat

Pulykabecsinált leves

Döbbenten olvasom, hogy sokak szerint a raguleves és a becsinált leves egy és ugyanaz. Hát, ezekkel nem egy helyen tanultunk főzni! :-D A ragulevesnél a húsdarabokat és  a zöldségeket hagymán lepirítjuk, felengedjük vízzel, fűszerezzük, végül tejszínnel, vagy tejföllel összeforraljuk. Becsinált levesnél pedig készítünk egy húslevest(attól függ, milyen becsinált, hogy milyen húsból készül), amelyet berántunk(van aki habarja), kiegészítjük borsóval, gombával, esetleg karfiollal, végül  tejszínnel, vagy tejföllel forraljuk össze. Hasonló, de mégis más. Én ma becsinált levest készítettem, mégpedig pulykaszárnyból. :-) 








Hozzávalók:

2  Galliccop pulykaszárny
1 nagy sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1/2 zeller
1/2 karalábé
1 hagyma
zeller zöld
petrezselyemzöld 


bors
ételízesítő
2 cikk fokhagyma
körömnyi friss gyömbér
1/2 szerecsendió

20 dkg borsó(mélyhűtött)
20 dkg gomba

2 dl tejföl
1 ek.zsír
2 ek liszt 

A pulykaszárnyat megmosom,  hideg vízben, nagy lángra  odateszem főni, lehabozom, belerakom a zöldségeket és a fűszereket. Lassú tűzön főzöm, amíg  a hús megpuhul. Addig megpucolom a gombát, felszeletelem. Amikor puha a szárny, leszűröm a levest, beleteszem a gombát és a borsót, ezekkel tovább főzöm. A szárnyról leszedem a húst, a zöldségeket feldarabolom. Amikor megfőtt a borsó és a gomba visszateszem a húst és a  zöldségeket a levesbe. A kanál zsírból és 2 kanál lisztből világos rántást készítek,  berántom a levest, hozzáteszem a tejfölt, amit előbb egy tálban kikeverek és szedek hozzá a forró levesből, úgy öntöm vissza(hőkiegyenlítés) majd, jól összeforralom.  Végül apróra vágott petrezselyemzöldet szórok bele, azzal már csak egyet forralok rajta. 

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése