2015. október 2., péntek

Rántott sajt és csirke

A húsok és zöldségek mellett sajtot is szoktam rántani, egyik kedvenc ételem, imádom! :-) Ugyanúgy, mint  a májnál itt is azt a trükköt alkalmazom, hogy duplán panírozom, így nem folyik ki a sajt sütés közben. 




Hozzávalók:

50 dkg rántani való sajt
csirke comb, szárny, mell 
liszt
tojás
prézli
zsír a sütéshez


A sajtot felszeletelem, nem szabad túl vékonyra, mert akkor  kifolyik sütés közben. A húsdarabokat szokásos módon, lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom. A sajtot duplán panírozom, vagyis, liszt, tojás, ismét liszt, tojás és a végén prézli. Így nem fog kifolyni a panírból. A csirkedarabokat lassan, fedő alatt, többször forgatva sütöm, a sajtot viszont hirtelen kell, kicsit nagyobb lángon, mert hamar megsül.  Köretnek adhatunk, krumplit, rizst, savanyúság, vagy saláta is kell mellé. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése