2015. október 3., szombat

Rumos csokitorta málnadzsemmel

Gyakran sütök csokitortát, mert a látszat ellenére az egyik leggyorsabban elkészíthető torta. :-) Egy kakaós piskóta, egy jó csokikrém, egy kis málnadzsem, egy kevés rum  és isteni ízeket tudunk elővarázsolni. Ez tuti siker! :-) 



Hozzávalók:

6 tojás
6 ek. cukor
5 ek. liszt
2 ek. kakaópor
1 mk. sütőpor

20 dkg vaj, vagy margarin
30 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
1/2 cs.  vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
1 vaníliás cukor
3 ek. rum, vagy ennek megfelelő rumaroma

30 dkg málnadzsem

A 6 tojásból sütök egy szögletes, kakaós piskótát. A tojásokat egyben verem fel a cukorral, majd amikor kemény a massza belekeverem a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten tűpróbáig sütöm. 
A vajat vagy margarint  habosra keverem a  porcukorral, hozzáadom  a pudingporból, a tejjel és vaníliás cukorral főzött, kihűtött pudingot, majd a kakaóport és a rumot, vagy rumaromát. Együtt jól kihabosítom a krémet. A piskótát kettévágom, megkenem málnadzsemmel, majd erre jön a krém, befedem a másik lappal, azt is megkenem előbb málnadzsemmel, majd a krémmel és az oldalát is bevonom.  Lehet díszíteni tortadarával, vagy csokibonbonnal. 

A képre kattintva nagyobban is látható!
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése