2015. október 11., vasárnap

Sajttal töltött csirkemell meggyes krumplikoszorúval

Ha vasárnap, akkor természetesen valamilyen bundázott hús szerepel nálunk a menüben, így volt ez ma is. :-) Ma csirkemellfilébe töltöttem sajtot, úgy paníroztam be, a krumplipüré pedig szokatlan módon került  a tányérra. :-) 








Hozzávalók:

2 személyre

1 csirkemell 
10 dkg trappista sajt

liszt
tojás
prézli
zsír vagy olaj a sütéshez

1/2 kg krumpli
vaj
tej

5-6 ek. meggybefőtt

A csirkemellet kifilézem(csontja megy  a levesbe), kettévágom  és az oldalukat éles késsel felszúrom, megsózom. A résbe belehelyezem a sajtdarabokat, majd fogvájóval megtűzöm. Lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom és bő zsiradékban, fedő alatt mindkét oldalát szép pirosra sütöm. A  krumplit sós vízben megfőzöm, leszűröm, összetöröm, vajjal és  tejjel krémesre keverem. Tálalásnál  egy nylon zsákba szedem, aminek levágom a végét és koszorút formálok belőle, amit megtöltök lecsepegtetett meggybefőttel és melléteszem a kettévágott sajtos csirkemellet.

 A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése