2015. október 14., szerda

Songoku azaz sonkás gombás kukoricás pizza

Nagyon szeretjük a pizzát, gyakran szoktam sütni. Amikor először hallottam azt az elnevezést, hogy songoku pizza, valami japán dologra gondoltam a hangzásából, aztán nagyot nevettem, amikor megtudtam,  hogy a sonkás, gombás, kukoricás pizza rövidítése az első szótagok összevonásából. :-) De nagyon finom! :-) 






Hozzávalók:


Tészta:

25 dkg liszt
1 mk. só
1 dkg élesztő
1 mk. kanál cukor
1 dl tej
2 dkg vaj, vagy margarin
langyos víz

Mártás:

1 doboz sűrített paradicsom
1 ek olaj
1ek. liszt
bazsalikom
oregánó
kakukkfű

bors
cukor


Feltét:

10 dkg sonka
15 dkg gomba
15 dkg  főtt kukorica
20 dkg reszelt sajt 
1 ek. olaj
só 
bors


A hozzávalókból tésztát dagasztok, géppel jól kidolgozom, langyos helyen pihentetem. Addig elkészítem a paradicsomszószt. Az olajat felforrósítom, rászórom a lisztet, világosra pirítom, hozzáöntöm a vízzel kicsit felhígított sűrített paradicsomot. Teszek bele sót, cukrot, borsot, bazsalikomot, kakukkfüvet, oregánót (vagy készen kapható pizzafűszert), összeforralom. Amikor megkelt a tészta kerekre nyújtom, a  pizzasütőformába teszem. Megkenem a paradicsomszósszal, rárakom  a feltéteket. A gombát szeletekre vágom, az olajon kicsit átforgatom, sózom, borsozom, így jobban kijön az íze. Rárakom a kukoricát és a sonkát is, majd a tetejére szórom a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben a közepesnél kicsit erősebb hőmérsékleten  sütöm. 


A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése