2015. október 2., péntek

Sóskafőzelék tükörtojással és sült kolbásszal

Mivel úgy adódott, hogy ma csak magamnak főztem, ezért elkészítettem ebédre az imádott sóskafőzeléket, amit csak ilyenkor tudok, mert fiam ezt sem eszi meg. Tükörtojást és pár karika kolbászt sütöttem rá feltétnek. :-)  Nagyon finom volt! :-) 





Hozzávalók:

1 személyre

25 dkg mélyhűtött sóskapüré
3 dkg vaj
1 dl tejföl
2 csapott ek. liszt

cukor

1 tojás
pár karika füstölt házi kolbász
zsír a sütéshez

A sóskapürét kiengedem, a vajat felmelegítem, ráteszem, picit megsózom és párolom, amíg  a kiengedett vizet elfövi. A tejfölből, lisztből egy kis vízzel habarást készítek,  ráöntöm, összeforralom, ekkor teszek bele kevés  cukrot is. 
A tojást zsírban megsütöm, a sóskára teszem, majd ebben a zsírban a kolbászkarikák mindkét oldalát is átsütöm és ezeket is a főzelékre rakom, egy pici paprikás zsírral együtt.  Puha kenyérrel eszem.  


A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése