2015. október 20., kedd

Sült csirkecomb mama módra

Fiam hazajött Londonból, és az imádott paprikás csirke meg rántott karaj után a mama féle csirkecombot kérte, hogy készítsem el neki. :-) Amikor apukám már nem élt és anyukám egyedül volt, mindig ilyet sütött, amikor mentünk hozzá névnapra, szülinapra köszönteni és általában Karácsonykor is.  Innen származik a neve is "mama módra". Mindhárom fiú nagyon szereti, én is gyakran készítem, nem bonyolult, de nagyon finom.  :-) Nálunk kötelező hozzá a krumplipüré, mert mamánál is mindig az volt, de lehet más körettel is készíteni. :-)








Hozzávalók:

3 személyre

3 egész csirkecomb

bors
1 tk. majoránna
3 tk. piros paprika
1 nagy fej hagyma
4 cikk fokhagyma
15 dkg zsír
kevés víz

Az egész csirkecombokat sózom, borsozom, megszórom kevés majoránnával, hagyom állni fél órát. Egy tepsibe teszek zsírt, ráhelyezem a combokat és ekkor szórom meg jócskán a pirospaprikával. Mellé rakom a  kisebb cikkekre  vágott  hagymát, az aprított fokhagymát, öntök alá kevés vizet, sütőbe teszem. Időnként locsolgatva, alacsonyabb hőmérsékleten kb 1 órán át  sütöm,  a vizet mindig pótolom. A végén nagyobb hőmérsékleten rápirítok, hogy  a bőre ropogós legyen. Nagyon finom, zamatos lesz, krumplipürével tálalom.

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése