2015. október 17., szombat

Toros káposzta

Ma toros káposztát készítettem ebédre. Káposztából bármilyen is legyen, nem lehet keveset főzni, most is annyi lett, hogy még hétfőre is marad belőle. :-) Jó sok tejföllel  szeretik a fiúk, nagyon finom lett. :-)







Hozzávalók:

60 dkg sertéscomb és lapocka, vegyesen 
1 kg hordós káposzta 
3 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
4 ek. zsír
2 mk. pirospaprika
4 babérlevél 
4 szem szegfűbors

bors
esetleg erős paprika
tejföl 

A káposztát egyszer kimosom, felteszem főni annyi vízbe, hogy ellepje, beleteszem a babérlevelet, a fokhagymát, a szegfűborsot, sózom, borsozom. Kb. 1/2 óráig főzöm, addig elfövi a lé nagy részét és megpuhul. A hagymát kockára vágom,  a zsíron üvegesre párolom, ráteszem a kockára vágott húst, jól átforgatom, majd megszórom a pirospaprikával, fedő alatt puhára párolom. Én szoktam egy kis erős paprikát is tenni bele.  Amikor puha a hús a káposztához keverem, együtt főzöm egy kicsit, ha kell még utólag fűszerezem. A tányéron tejföllel meglocsolva tálalom. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése