2015. november 4., szerda

Currys pulykacomb párolt rizzsel

Tegnap folytatódott a megvásárolt pulykahúsok elkészítése. :-) Mivel fiam imádja, currys pulykacombot készítettem neki, azt vitt ma a munkahelyre ebédre, de holnap is azt fog, mert én utálom a curryt, még a szagát(illatát) sem bírom. :-) De azért megkóstoltam főzés közben, a fűszerezés miatt, viszont  magamnak ma sajtot rántottam ebédre a párolt rizshez. :-D 





Hozzávalók:

50 dkg pulykacombfilé
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj, vagy margarin
1 alma
1 tk. reszelt gyömbér
1 csapott ek. curry por
1 tk.  bazsalikom 
3 dl húsleves(leveskockából is jó)
2 dl tejföl
1 ek. liszt
 só
bors

25 dkg rizs
só 
víz
kevés olaj

A pulykacombot kockákra vágom, a hagymát üvegesre dinsztelem a vajon,  vagy margarinon, belenyomom  a fokhagymát is, hozzáadom a húst, fehéredésig pirítom.  Ekkor jön bele a kockára vágott alma, a gyömbér, a bazsalikom és a curry por. Együtt jól átkeverem, majd felengedem a húslevessel,  sózom, de óvatosan, mert a húsleves sós és borsozom is. Fedő alatt puhára párolom, majd hozzáöntöm liszttel elkevert tejfölt, jól összeforralom. A rizst a szokásos módon megpárolom és azzal tálalom a currys pulykát.  

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése