2015. november 5., csütörtök

Egyszerű krumplileves debreceni kolbásszal

Ma gyors ebédet készítettem,  a leves volt ez első fogás a kolbász pedig a második. :-) Tormával, mustárral nagyon finom volt. :-) Nagyon szeretem ezt az egyszerű krumplilevest, régen nagymamám főzte mindig és én ettem vele.  :-)







Hozzávalók:

60 dkg krumpli(pucolva, tisztán mérve)
2 pár debreceni kolbász 
1 tk. köménymag
1 csapott ek. pirospaprika (nálam csípős volt)
zeller zöld

bors
1 ek.  zsír
1 ek. liszt

A krumplit kockára vágom, felteszem a kolbásszal főni. Hozzáteszem a köménymagot, sózom, borsozom és a zeller zöldet is beleteszem. Amikor megfőtt  a krumpli és a kolbász, a zsírból, lisztből világos rántást készítek, a tűzről levéve hozzáteszem a pirospaprikát, elkeverem, majd  felengedem hideg vízzel és szűrőn át a leveshez öntöm, jól összeforralom. Ha kell még fűszerezem. Másodikként a kolbászt fogyasztjuk, tormával, mustárral. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése