2015. november 4., szerda

Hógolyó

Tagnap olyan télies hangulatom volt, mert reggel minden deres volt már, ezért egy igazi téli süteményt sütöttem, mégpedig Hógolyót. :-) A piskóta kiszaggatása után leeső részekből pedig Somlói galuska készült. :-) 








Hozzávalók:


6 tojás
6 ek. cukor
4 ek. liszt
2 ek. kakaópor
1 tk. sütőpor

20 dkg vaj, vagy margarin
25 dkg porcukor
rum, vagy rumaroma
1/2 cs. tejszínes pudingpor
2,5 dl tej
10dkg kókuszreszelék


 5 dkg cukor
2 ek. kakaópor
pici víz
2 dkg vaj, vagy margarin 

A 6 tojásból kakaós piskótát sütök, egy szögletes tepsiben. Az egész tojásokat egyben verem fel a cukorral, majd óvatosan belekeverem a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, tűpróbáig sütöm. Amikor kihűlt, korongokat szaggatok belőle. A krémhez kikeverem a vajat, vagy margarint  a porcukorral, hozzáteszem a rumot, vagy rumaromát, ízlés szerint, belekeverem a tejből és pudingporból főzött, kihűtött pépet. Hozzákeverek még  a kókuszreszelékből úgy 3 dekányit, a többit  a forgatáshoz használom fel. Két korongot megtöltök krémmel, az oldalát is bekenem, majd kókuszreszelékbe forgatom, szépen körbe-körbe. A tetejére csokimázat teszek, amihez a kakaóport elkeverem a cukorral, kevés vizet öntök hozzá, majd sűrűre főzöm. A tűzről levéve belekeverem a vajat, vagy margarint, megvárom, amíg sűrűsödik kicsit és bevonom a kis hógolyók tetejét vele. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése