2015. november 17., kedd

Karfiolos csirkecomb tepsiben

Fiam karfiolimádatát nehéz kielégíteni, ha tehetné enné minden nap. :-) Én is szeretem, de azért csak mértékkel. :-) Ma kedvére való ebédet főztem, mert a karfiolt is és a csirkecombot is nagyon szereti, így együtt csak nyerő lehet az elkészült étel. :-) 










Hozzávalók:

2 egész csirkecomb, ketté vágva
1 kicsi fej karfiol, vagy egy nagy fele  
2,5 dl tejföl
10 dkg trappista sajt, reszelve
2 tojás
2 ek. zsír

bors
szerecsendió
2 tk.  ételelízesítő (Vegeta)
aranybarna csirkefűszer(Vegeta Naturella)
1,5 dl  víz

A karfiolt rózsáira szedve, enyhén sós vízben nagyon kicsit megfőzöm, szinte csak forralok rajta egyet. A csirkecombokat enyhén sózom, borsozom, megszórom aranybarna csirkefűszerrel.  A zsíron mindkét oldalát kb. 3-3 percig sütöm. A visszamaradt zsírba teszem az ételízesítőt, majd öntök hozzá 1,5  dl vizet és összeforralom. Az elősütött húst tepsibe rakom, közé és köré pakolom a karfiolrózsákat, majd meglocsolom a vízzel  összeforralt, fűszeres zsírral. Közepes hőmérsékletre sütőbe teszem, és egy órán át sütöm. Le is lehet fedni alufóliával, de szerintem felesleges, a csirkecomb megpárolódik anélkül is. Közben  összekeverem a tejfölt a reszelt sajttal és a tojásokkal, fűszerezem kevés borssal, reszelt szerecsendióval. Egy óra sütés után ezt a keveréket rálocsolom a húsra és a karfiolra és még sütöm negyed óráig, amíg szép piros lesz a teteje.  Önmagában is finom, de ha laktatóbbra akarjuk, akkor lehet hozzá párolni rizst. Savanyúság és saláta is adható mellé. 

A képre kattintva nagyobban is látható!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése