2015. november 2., hétfő

Málnadzsemes túrótorta

Fiam imádja a málnadzsemet, ezért több süteményt kellett már átalakítanom az eredeti recepttől eltérően, úgy , hogy málnadzsem legyen benne, vagy rajta. :-) Ilyen volt a kozáksapka, amit már régóta úgy kell sütnöm, hogy a felén csoki van, a másik felén pedig málnadzsem. Korábban sütöttem  túrótortát, aztán arra is málnadzsemet kellett tenni, mert fiam szerint úgy finomabb. És valóban nagyon finom volt. :-)










Hozzávalók:

20 dkg liszt
12,5 dkg puha vaj, vagy margarin
15 dkg porcukor 

4 ek.  kakaópor
2  tojás
1/2 csomag sütőpor
1 dl tejföl

30 dkg túró
12,5  dkg vaj, vagy margarin
10 dkg cukor
2 e tojás
1 cs vaníliás cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
1/2 citrom kifacsart leve és héja


15 dkg málnadzsem a tetejére


A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverem. A vajat a cukorral  kikeverem, hozzáadom a tojásokat, majd az egészbe beleforgatom  a kakaós lisztet. A massza felét  egy kivajazott tortaforma aljába simítom.
A túrót villával áttöröm majd a cukrokkal, a vajjal, vagy margarinnal  és a tojásokkal jól kikeverem. Hozzáadom a pudingport, a citrom levét és lereszelt héját. A krémet a formában lévő kakaós massza tetejére simítom. A maradék tésztamasszához hozzákeverem a tejfölt és túró tetejére kanalazom, elsimítom. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50-55 percig sütöm. Amikor kihűlt a  tetejét megkenem málnadzsemmel. 


A képre kattintva nagyobban is látható!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése