2015. november 25., szerda

Sertéspörkölt nokedlivel

Nyáron leggyakrabban csirkéből  főzök ebédet, mert az hamar kész van, nem kell sokáig állni a tűzhely mellett a nagy melegben. :-) Most, hogy ilyen hideg lett, jólesik a meleg tűzhely mellett állni(pláne, ha  a sütő is be van kapcsolva), ezért ma sertéshúsból főztem pörköltet és nokedlit szaggattam hozzá. :-) Amikor hozzáfogtam, akkor  jutott eszembe, hogy sertéspörkölt nincs is még  a blogomon. :-)









Hozzávalók:

75 dkg sertéslapocka
10 dkg zsír
3 nagy fej hagyma
2 ek. pirospaprika
1 paradicsom
1/2 erős paprika

bors

40 dkg liszt
1 tojás
só  
kevés víz


A hagymát kockára vágom és a zsíron világos barnára pirítom. A tűzről levéve hozzáteszem a pirospaprikát, elkeverem, majd belerakom a kockára vágott húst, jól összeforgatom, kicsit "pörkölöm". Ekkor teszem bele a paradicsomot, az erős paprikát, majd felengedem kevés vízzel. Sózom, borsozom, fedő alatt párolom, a vizet mindig pótolva. Kb. másfél, két óra kell a sertéshúsnak, hogy megpuhuljon. Addig a hagyma is sűrű szafttá fő. A nokedlihez tálba öntöm a lisztet, sózom, ráütöm a tojást és összekeverem egy kevés vízzel. Forró vízbe szagatom, amikor feljön a víz tetejére, akkor jó, leszűrőm és hideg vízzel jól leöblítem. Összekeverem a szaftos hússal, savanyúsággal tálalom. 


A képre kattintva nagyobban is látható!



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése