2015. november 28., szombat

Sertésragu leves

Hétvégére az utóbbi 3 hétben húslevest főztem, különböző  húsokból, most valami másfélét kívántam. :-) Volt egy darab sertéscomb a fagyasztóban, így sertésragu levesre esett a választásom. Petrezselymes galuskát szaggattam bele, nagyon finom lett. :-) Ebbe a levesbe nálunk tálaláskor tesz tejfölt, aki szereti, én anélkül szeretem. :-) 




Hozzávalók:

35 dkg sertéscomb
1 fej hagyma
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1/2 zeller
1/2 karalábé
20 dkg borsó
2 közepes krumpli 
1 kanál zsír
1 csapott ek. liszt
2 mk.  pirospaprika
só ételízesítő
bors

15 dkg liszt
1 tojás
1/2 cs. petrezselyemzöld 
só 

A húst kisebb kockákra vágom és ráteszem a zsíron üvegesre párolt kockázott hagymára. Megsózom, pici vizet aláöntve, fedő alatt  félig puhára párolom. Akkor hozzáteszem a darabolt zöldségeket a borsót és megsózva együtt is párolom kb. 10 percig. Akkor megszórom a liszttel, jól átforgatom, lehúzom a tűzről, hozzáteszem a pirospaprikát és felöntöm vízzel, úgy főzöm tovább. Fűszerezem, borssal, ételízesítővel, ha kell sózom is.  Amikor már majdnem puha a zöldség is, beleteszem a kockázott  krumplikat, azzal főzöm készre. A végén 1 tojásból, lisztből, sóból és az aprított  petrezselyemzöldből készült galuskát szaggatok bele. Aki szereti tálaláskor keverhet bele tejfölt.

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése