2015. november 11., szerda

Szalonnás csirkemell szarvacskával

Ma valami tésztát kívántam és valami gyorsat. :-) Ilyenkor mindig jól jön a csirkemell. :-) Önmagában elég jellegtelen ezért gyakran fel szoktam dobni egy kis füstölt szalonnával. Így történt ez most is, gyorsan összedobtam egy kis szalonnás, fokhagymás csirkemellet, szarvacska tésztával. :-) 





Hozzávalók:

2 személyre

25 dkg csirkemell, csíkokra vágva
10 dkg füstölt szalonna
1 fej hagyma
2-3 cikk fokhagyma
1/2 cs. petrezselyemzöld
5 dkg krémsajt
1 dl tejföl
1 mk. liszt
só 
bors 

20 dkg szarvacska tészta

A csirkemell csíkokat sózom, borsozom. A szalonnát kockára vágom, kisütöm a zsírját, a pörcöt félreteszem. A zsíron megfonnyasztom a kockára vágott hagymát,  belepréselem a fokhagymát, együtt is pirítom kicsit. Ráteszem a fűszeres csirkemell csíkokat, jól átforgatom, felengedem kevés vízzel és fedő alatt párolom. Félidőben hozzáteszem az aprított petrezselyemzöldet, együtt készre főzöm. Amikor puha  a hús, beleteszem a krémsajtot, összeforralom, majd rászórom a lisztet és a tejfölt is hozzáteszem, azzal is forralok rajta egyet. Még egy kis borsot szórok rá, ha kell még sózom kicsit. A szarvacskát, bő, sós vízben kifőzöm, vigyázva, hogy ne legyen puha, lehessen harapni. A tésztát hozzákeverem a szaftos húshoz, összeforgatom. Tálalásnál rászórom a szalonnapörcöket.

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése