2015. november 26., csütörtök

Túrós-almás rácsos sütemény

Tegnap maradékmentő sütit sütöttem. :-) 4 kisebb alma kezdett megfonnyadni, volt egy fél csomag túróm(25 dkg, egy fél kilós fele), másik felét már felhasználtam, ezért jött az ötlet, hogy túrós-almás süteményt sütök. Elkészítem külön a túró és külön az almás tölteléket, ezeket egymásra halmozom. Nagyon finom lett, a túró és az alma jól passzolnak egymáshoz, az almától zamatosabb lett a túró. :-)


















Hozzávalók:

35 dkg liszt
15 dkg vaj, vagy margarin
1/2 cs. sütőpor
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1 tojás
1 ek. tejföl

25 dkg túró
2 tojás
10 dkg cukor
3 dkg mazsola
1 vaníliás cukor
1/2 citrom héja
2 ek. zsemlemorzsa

4 kisebb alma
5 dkg cukor
3 dkg mazsola
1 mk fahéj

A sütőporral elkevert lisztet elmorzsolom a zsiradékkel, hozzáadom a cukrokat és a tojással, tejföllel összegyúrom. Hűtőben pihentetem fél órát. A túrót áttöröm, hozzáadom a cukrokat, a mazsolát, a citromhéjat, a tojássárgákat, belekeverem a zsemlemorzsát, majd óvatosan a tojások felvert habját.  Az almákat  lereszelem, hozzáteszem a cukrot, a fahéjat, a mazsolát és együtt összefőzöm őket. Nem kell sokáig, csak amíg elolvad a cukor.  A tészta felét kinyújtom, egy 25X20-as tepsibe, ráhalmozom előbb a túrót, majd erre az almatölteléket. A maradék tésztából rudakat sodrok és egymással keresztben a töltelékre rakom. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt megsül.


A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése