2015. december 19., szombat

Fűszeres rakott csirkecomb

Vészesen közeledik a Karácsony, a menü már össze van állítva, a hozzávalók nagy része megvásárolva, sok és  nagy munka vár még rám a sütésekkel, főzésekkel. De közben is kell azért enni, próbálok gyorsan elkészíthető ebédeket készíteni. Ilyen volt a rakott csirkecomb, tényleg hamar elkészül és nagyon finom. :-) 








Hozzávalók:

4 felső csirkecomb
15 dkg húsos szalonna
1 kg krumpli

2 nagy fej hagyma
3 ek.zsír

bors
aranybarna csirkefűszer

A krumplit karikára vágva kicsit főzöm, nem kell túl puhára. A hagymát vékony szeltekre vágom,  a szalonnát felszeletelem és bevagdosom. A csirkecombokat sózom, borsozom, megszórom aranybarna csirkefűszerrel és a zsíron  elősütöm. Egy tepsibe lerakom a krumpli felét, megsózom, ráhalmozom az  egyik szeletelt hagymát, picit azt is megsózom és meglocsolom az egészet pecsenyezsírral. Rárakom sorban a húsdarabokat. Erre jön a másik szeletelt hagyma, majd a maradék krumpli, melyeket szintén sózok picit. Tetejére szintén locsolok egy keveset a zsírból, amiben a hús sült. Rárakom a szeletelt húsos szalonnát és előmelegített sütőben  lassan sütöm, amíg a krumpli kicsit megpirul, a szalonna pedig ropogós lesz. 


A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése