2015. december 2., szerda

Olaszos csirkecomb friss salátával

Fiam nagy kedvence a fokhagymás joghurttal leöntött friss saláta, most elfogadható áron lehet még kapni jégsalátát, paradicsomot, uborkát, így az olaszos fűszerkeverékkel sütött csirkecomb mellé, az készült. Persze azért egy kis krumplit is sütöttem, hogy laktatóbb legyen. 





Hozzávalók:
 

4 felső csirkecomb

bors
1 mk. oregánó
1 mk. bazsalikom
1 mk. kakukkfű
 3 ek.  liszt 

1 fej jégsaláta
3 közepes paradicsom
1/2 uborka
3 dl joghurt
2 cikk fokhagyma
pici bors


4  krumpli
Vegeta Naturella krumplifűszer

olaj vagy zsír  a sütéshez, lehet vegyesen is 

A csirkecombokat sózom, borsozom. A fűszereket elkeverem a lisztben, beleforgatom a húst és forró zsiradékba téve, egyik oldalán "megkapatom", majd megfordítom, lefedem, többször forgatva fedő alatt párolom, amikor már puha, ropogósra sütöm. A krumplit vékonyabb hasábokra vágom, forró zsiradékban kisütöm, egy mélyebb edénybe téve megszórom a fűszerrel és jól összerázom. A salátához felvágom a jégsalátát, összekeverem a darabolt uborkával, a tányérra halmozom, picit megsózom, rárakom a cikkekre vágott paradicsomot, majd leöntöm a joghurttal, amibe előtte belepréseltem a  fokhagymát és sóztam, borsoztam. Lehet pár karika kápia paprikával is díszíteni. 

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése