2015. december 2., szerda

Ünnepi Isler

Az ünnepi sütéselőzetes még nem ért véget, sütöttem Islert is és a linzernél kiszúrt formákat, a  csillagokat, fenyőket, holdacskákat, miután bevontam citrommázzal az Islerek tetejére ragasztottam. Igen finom és mutatós sütemény lett. :-) Karácsonyi asztalon is megállná a helyét. :-) 





Hozzávalók:


30 dkg liszt
20 dkg vaj, vagy margarin
1  tojás
10 dkg porcukor
3 dkg kakaópor

20 dkg vegyes erdei gyümölcslekvár

1 tábla étbevonó csoki 

1/2 citrom leve
2 ek. porcukor

sárga linzertésztából kiszúrt kis figurák 

A lisztet elmorzsolom a zsiradékkal, hozzáteszem a kakaóport, a cukrot és a tojással összegyúrom. Fél óráig a hűtőben pihentetem, majd kb. 3 mm-re nyújtom a tésztát. Fánkszaggatóval kiszúrom és előmelegített sütőben megsütöm. Nem szabad sokáig sütni, mert akkor kiszárad. Amikor kihűlt vegyes erdei gyümölcslekvárral megtöltöm és a bevonom a megolvasztott csokival. A citrom levét a porcukorral addig keverem, amíg el nem olvad a cukor, a kis figurákat bevonom a citrommázzal, megszárítom. Amikor az Islereken megdermed a csoki, mindegyikre ragasztok egy kis figurát a maradék mázzal. Nagyon mutatós, finom sütemény Karácsonyra. 



A képre kattintva  nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése