2015. december 14., hétfő

Vörösboros marhapörkölt nokedlivel

Hétvégén marhalábszárból készült húsleves, és vörösboros marhapörkölt. Ilyen levesem van már  a blogon, de marhapörkölt  még nincs. Kicsit másképp készül, mint a sertéspörkölt, isteni finom. :-) 







Hozzávalók:

75 dkg marhalábszár
3 nagy fej hagyma
3 ek. zsír
3 ek. pirospaprika
1,5 vörösbor

bors
1 paradicsom
1 paprika

40 dkg liszt
1 tojás

 víz

A húst kockákra vágom és a felforrósított zsíron minden oldalán átsütöm, majd kiszedem egy tálba. A zsíron megpirítom a kockára vágott hagymát, a tűzről lehúzva ráteszem a pirospaprikát, elkeverem, visszateszem bele a húst, hozzáadom a kockára vágott paradicsomot és paprikát. Ekkor ráöntöm a bort, kevés vizet, sózom, borsozom és fedő alatt, a vizet mindig pótolva puhára párolom a húst. A hozzávalókból nokedlit szaggatok hozzá. 

 A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése