2016. január 24., vasárnap

Aranybarna bundában sült fokhagymás hekk

Fiam kívánságára ma halat készítettem neki, a receptet Ő találta és kérte, hogy így süssek neki hekket. Mivel én nem szeretem a halat, az én ebédem pörkölt volt. :-) 






Hozzávalók:

1 személyre

2 db.  hekk 
2 dl tej
2 gerezd fokhagyma

1 tojás
10 dkg liszt
1 kk. pirospaprika
1 mk. bors

olaj a sütéshez

A tejbe nyomom a fokhagymát, sózom, majd  ebben áztatom hűtőben egy éjszakán át a megtisztított, megmosott halakat. Sütés előtt a tojást és a lisztet összekeverem, felengedem a halon lévő fokhagymás tejjel, sózom, borsozom és beleszórom a pirospaprikát.  Ebbe a masszába forgatom a halat, bő, forró olajban, többször forgatva kisütöm. Steak burgonyával és savanyúságokkal tálalom.  

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése