2016. január 16., szombat

Az én Madártej tortám

Nagyon szeretjük a madártejet, ezért régebben, amikor az ország Madártej torta lázban égett, én is  elkészítettem a saját Madártej tortámat. :-) Nagyon finom és könnyű lett. :-) 





Hozzávalók:

Tésztához:

2 tojás
5 dkg vaj, vagy margarin
10 dkg porcukor
15 dkg liszt
1/2 sütőpor
1,5  dl tej

Krémhez:

6 tojás sárgája
2 cs. vaníliás pudingpor
8 dl tej
10 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor
5 dkg vaj, vagy margarin 

Habhoz:

6 tojás fehérje
15 dkg cukor 
1 vaníliás cukor

A tésztához géppel  kikeverem a vajat, vagy margarint a cukrokkal, hozzáadom a tojásokat, 1/2 dl tejet  öntök  hozzá és  együtt kihabosítom.  Végül hozzákeverem  felváltva a sütőporral elkevert lisztet és a maradék  szoba-hőmérsékletű tejet. Ne legyen hideg a tej, mert akkor kicsapódik a tésztában a zsiradék. Kapcsos tortaformában közepes hőmérsékleten tűpróbáig sütöm a tésztát, majd  kihűtöm. Elkészítem a krémet. A tojások sárgáját kikeverem a cukrokkal, hozzáadom a pudingporokat, majd a tejjel fokozatosan felhígítom. Állandó keverés mellett, sűrűre főzöm, végül elkeverem benne a vajat, vagy margarint. Amikor jól kihűlt a tésztára rakom a krémet. Végül a tojásfehérjéket gőz fölött felverem a cukrokkal, lehűtöm és a krém tetejére halmozom. Az egészet egy éjszakára hűtőbe teszem. Könnyű, finom desszert. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése