2016. január 10., vasárnap

Egyszerű töltött csirkecomb

Nagyon szeretem a töltött húsokat, a töltött csirkecombot különösen. Most a legegyszerűbb töltött csirkecomb receptjét mutatom be. Ezt akkor is elkészíthetjük, ha nem készülünk különösebben rá, és nem tudjuk hirtelen, mit csináljunk a csirkecombból.  Mert szikkadt zsömle, kenyér, tojás, hagyma általában minden háztartásban van és egy kis petrezselyemzöld is lapul télen a fagyasztóban. :-) 







Hozzávalók:

2 egész  csirkecomb
2 db szikkadt zsömle, vagy 2 szelet kenyér 
2 nagy tojás 
1/2 dl tej
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 cs. petrezselyemzöld

bors
1 ek. zsír

10 dkg zsír a sütéshez
kevés víz

A csirkecombokat alapos mosás után sózom, borsozom.  Elkészítem a tölteléket. A zsömlékét  kockára vágom és meglocsolom a felvert tojással, jól összekeverem. Ha kevésnek bizonyul pici tejet is teszek még hozzá. Megvárom, amíg beszívja  a zsömle a tojásokat, a tejet, majd hozzákeverem a zsíron megpirított, kockázott hagymát, belenyomom  a fokhagymát, sózom, borsozom. Végül belekeverem az apróra vágott petrezselyemzöldet és jól összedolgozom. A tölteléket a combok bőre alá töltöm, tepsibe rakom, hozzáteszem a zsírt és öntök alá kb. 1,5  dl vizet. Közepes hőmérsékleten, gyakran locsolgatva sütöm, a vizet mindig pótolom, majd végül ropogósra pirítom, akkor már nem önök hozzá vizet.  Krumplipürét készítek mellé köretnek és valamilyen befőttel, kompóttal fogyasztjuk. 

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése