Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt
15 dkg vaj, vagy margarin
5 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1/2 cs. sütőpor
3 tojássárga
1 ek. tejföl
Hab:
3 tojás fehérje
10 dkg cukor
15 dkg apróra vágott befőtt (én ehhez őszibarackot használtam)
5 dkg durvára vágott dió
vaníliás porcukor a szóráshoz
A sütőporral elkevert lisztet elmorzsolom a vajjal, vagy margarinnal, hozzáadom a porcukrot, a vaníliás cukrot a tojássárgákat, a tejfölt és összegyúrom. Hűtőbe teszem, fél órára. Addig elkészítem a gyümölcshabot. A tojások fehérjét felverem a cukorral, amíg jó kemény, fényes lesz, hozzáadom az apróra vágott gyümölcsdarabokat és a végül belekeverem a durvára vágott diót. A tésztát két részre osztom és a felét egy 25X30-as tepsibe nyújtom. Ráhalmozom a gyümölcshabot és a maradék tésztát a tetejére reszelem. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sütöm kb. 25 percig. Amikor kihűlt négyzetekre vágom és vaníliás porcukorral meghintem.
A képre kattintva nagyobban is látható!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése