2016. január 6., szerda

Kapros zöldbabfőzelék debreceni kolbásszal

Az ünnepek elmúltával főzeléket kívántam, így tegnap jó kapros zöldbabfőzeléket főztem és debreceni kolbászt sütöttem rá. Puha kenyérrel nagyon finom volt. :-) Ezt a főzeléket még a fiam is megeszi. :-) 






Hozzávalók:

50 dkg  fagyasztott zöldbab
2  gerezd fokhagyma
1 cs.  kapor
1 ek. zsír
1 ek. liszt 

2 dl tejföl

bors
kevés cukor
kevés ecet 


1 pár debreceni kolbász 
kevés zsír  a sütéshez
1 mk. pirospaprika 

A zöldbabot felteszem főni annyi vízben, ami ellepi. Beleteszem a fokhagymagerezdeket, az apróra vágott kaprot, sózom. Amikor megfőtt a zöldbab, rántást készítek. A zsíron világosbarnára pirítom a lisztet, felengedem  hideg vízzel, a zöldbabra öntöm, jól összeforralom. Beleteszem a tejfölt, pici borsot, cukrot, ha kell még ekkor sózom is és az egészet összefőzöm. Végül  kevés ecettel savanyítom.  A kolbászt karikára vágom, kevés zsíron megpirítom, majd a tűzről levéve belekeverem a pirospaprikát. Tálaláskor  a főzelékére teszem a kolbászkarikákat, paprikás zsírral meglocsolom. Puha kenyér illik hozzá. 

A képre kattintva nagyobban is látható!



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése