2016. január 7., csütörtök

Pulykaragu orsó tésztával

Karácsonyról maradt még kb. 30 dkg pulykamell a fagyasztóban. Tegnap egy kis zöldséggel és gombával kiegészítve finom,  tejfölös ragut készítettem belőle, amihez orsó tésztát főztem ki. Nagyon finom ebéd lett,  fiammal kettőnknek. 






Hozzávalók:

30 dkg pulykamell
15  dkg gomba
1 nagyobb sárgarépa
1-2 petrezselyemgyökér
1/2 zeller
1 fej hagyma
kevés petrezselyemzöld
kevés kapor

bors

1 ek. vaj, vagy margarin
1 ek.zsír

2 dl tejföl 
1 ek. liszt

20 dkg orsó tészta

A pulykamellet csíkokra vágom, sózom, borsozom, majd a kanál zsíron minden oldalát megpirítom. Egy szűrőlapáttal kiszedem. A visszamaradt zsíron világosra pirítom a felkockázott hagymát, ráteszem a szeletelt gombát, megsózom, borsozom  és saját levében párolom. Közben a kanál vajon, vagy margarinon kevés sóval félpuhára párolom a szintén csíkokra vágott zöldségféléket, egy kis vizet is öntök alá. A gombához visszateszem a húst, beleteszem a vajjal együtt a zöldségeket és együtt készre párolom. Amikor a hús puha, akkor készen van. Fűszerezem még borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel és kaporral. Végül hozzáöntöm a liszttel elkevert tejfölt, jól összeforralom.  Az orsó tésztát bő, sós vízben kifőzöm, erre szedem a pulykaragut. 

 A képre kattintva nagyobban is látható! 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése