2016. január 25., hétfő

Reggeli zsömlébe töltve

Ez a zsömlébe töltött reggeli igaz kicsit időigényes, de megéri, mert nagyon finom. :-) 












 Hozzávalók:

1 személyre

1 zsömle
2-3 vékony szelet sonka
1 tojás
3 dkg sajt

kevés vaj, vagy margarin a zsömle kikenéséhez 

A zsömlének levágom a kalapját, belét kiszedem. A belsejét kikenem vajjal, vagy margarinnal, kibélelem a sonkaszeletekkel. Erre ráütöm a tojást, sózom, majd megszórom reszelt sajttal. Visszateszem a kalapját, alufóliába csomagolom és előmelegített sütőbe, a rácsra teszem. Magas hőmérsékleten kb. 20 percig sütöm. Amikor kész van, leveszem a kalapját, tetejét petrezselyemzölddel díszítem és valamilyen zöldségfélével tálalom, de lehet hozzá savanyúságot is adni. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése