2016. február 16., kedd

Bableves gazdagon

Nagyon szeretjük a bablevest, ez egy aránylag gyors változat, ami nagyon finom és nincs vele túl sok baj sem. :-)






Hozzávalók:


35 dkg száraz tarkabab
25 dkg füstölt kolbász
20 dkg  húsos szalonna
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér

bors
3-4 cikk fokhagyma
3 babérlevél
pici cukor
kevés ecet

2 ek. zsír
2 púpozott ek. liszt
2 dl tejföl

1 tojás
10 dkg liszt


A babot előző este beáztatom, majd másnap odateszem főni a karikára vágott kolbásszal és a húsos szalonnával együtt. Hozzáteszem a babérlevelet, a fokhagymát, fűszerezem borssal, sóval ha kell, vigyázni kell, mert  szalonna és  a kolbász is sós. Félidőben hozzáadom a karikára vágott répákat, 1 tojásból csipetkét készítek, azt is beleteszem. Berántom a lisztből és zsírból készült világos rántással, pirospaprika nem szükséges bele, mert a kolbászból kifő, amennyi a leves színéhez kell. Végül a   tejfölt egy kevés meleg levessel felhígítom és beleöntöm, jól összeforralom. Ekkor teszek bele egy kis cukrot és legvégül ecettel ízesítem. 

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése