2016. február 17., szerda

Csípős csirkecomb mexikói módra

Szeretem az aránylag gyorsan elkészülő ételeket, ez a csípős csirkecomb mexikói zöldségekkel pont ilyen. :-) Pár hozzávalóból, gyors ebédet varázsolhatunk az asztalra. 













 Hozzávalók:

2 személyre

2 egész csirkecomb
30 dkg mexikói zöldségkeverék
2,5 dl tejföl
2 csöves erős paprika
2 ek. liszt
2 mk. erős pirospaprika
zsír, vagy olaj a kisütéshez 

bors

15 dkg rizs
só 
majoránna


A csirkecombokat a forgónál kettévágom, bőrét lehúzom, szárazra törlöm,  sózom, borsozom, így hagyom állni fél órát. Közben a zöldségkeveréket kevés sóval megfőzöm, nem kell nagyon szétfőzni, mert még  a sütőben is fog párolódni. Tálba teszem és ráöntöm a tejfölt, sózom, és hozzákeverem a két ledarált erős, csöves paprikát. A lisztben elkeverem a csípős pirospaprikát, ebbe forgatom a  csirkecombokat és zsíron, vagy olajon elősütöm. Fedővel lefedem, többször forgatom, kb 20 perc alatt kész. Ekkor egy jénai tálba rakom a kisült combokat, rászedem a tejfölös, zöldségkeveréket, előmelegített sütőbe teszem és közepes hőmérsékleten, kb. 25 percig sütöm. A rizst a szokásos módon megpárolom, majoránnával ízesítem, ezzel tálalom a csípős, zöldséges combokat. 

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése