2016. február 19., péntek

Csirkemelles tavaszi zöldségleves

Ilyenkor, a  tavasz közeledtével  már kívánja az ember a színes   zöldségeket, igaz ez a leves mélyhűtött tavaszi zöldségkeverékből készült, de egy kis csirkemellel kiegészítve nagyon finomra sikerült. 





Hozzávalók:

30 dkg csirkemell
1 zacskó(45 dkg)  tavaszi zöldségkeverék(zöldborsó, zöldbab, kelbimbó, sárgarépa, paszternák, paradicsom)
1 ek. zsír
1 ek. liszt
2 mk. pirospaprika
2 tk. ételízesítő

bors
zeller zöld

A csirkemellet kis kockákra vágom, a mélyhűtött zöldségekkel együtt felteszem párolódni egy fazékban, a kanál zsíron.  Megsózom, ettől enged egy kis levet, abban párolom. Amikor már félig puha, megszórom a liszttel és jól átforgatva pirítom  1-2 percig. A tűzről lehúzva megszórom a  pirospaprikával, elkeverem és felöntöm annyi vízzel, hogy levessűrűségű legyen. Ekkor ízesítem borssal, ételízesítővel, és hozzáteszem a zeller zöldet is. Addig főzöm, amíg a hús puha lesz. Tálalásnál,  aki szereti tehet bele tejfölt.

A képre kattintva nagyobban is látható! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése