2016. február 29., hétfő

Egyszerű kolbászos krumplileves

 Nagy híve vagyok a gyors leveseknek, ez a kolbászos krumplileves is ilyen.  Fél óra alatt elkészül és nagyon finom. :-) 







Hozzávalók:

1 kg krumpli
30 dkg füstölt kolbász 
1 ek. zsír
2 ek. liszt
2 dl tejföl
3 babérlevél
4 cikk fokhagyma

bors
kevés cukor
ecet 

A krumplit megpucolom, kockára vágom, majd  felteszem főni, a kb. 5 centire vágott kolbászdarabokkal együtt. Sózom, borsozom, hozzáteszem a fokhagymát, a babérlevelet. Amikor a krumpli megfőtt a zsírból és a lisztből világos  rántást készítek, a leveshez adom, a tejfölt kikeverem kevés forró levessel (hőkiegyenlítés)  és azt is hozzáöntöm. Teszek bele kevés cukrot, azzal is összeforralom és a végén ecettel ízesítem.

A képre kattintva nagyobban is látható!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése